Top
Geschikte dag voor een kinderfeestje

Geschikte dag


Op welke dag kun je een kinderfeestje het beste plannen?


Natuurlijk is het leuk als alle kinderen die je zoon of dochter uitnodigt, ook daadwerkelijk kunnen komen. Waar moet je rekening mee houden bij het plannen van een kinderfeestje?

Rondom de echte verjaardag
Het is uiteraard fijn als het kinderfeestje in de buurt is van de echte verjaardag van je kind. Hoewel veel kinderen het ook echt geen probleem vinden als het een paar weken eerder of later plaatsvindt. Let er wel op dat kinderen een feestje geven spannend vinden. Zowel de verjaardag als het kinderfeestje in hetzelfde weekend plannen is dus wellicht niet zo'n goed idee.

Welke dag
In principe kun je een kinderfeestje op iedere dag in de week geven. Meest voorkomend is het weekend of woensdag- of vrijdagmiddag. Houd er rekening mee dat kinderen moe kunnen zijn na een lange schooldag. En in het weekend kun je vaak te maken krijgen met clubjes en sporten waar de kinderen ook verwacht worden. Je kunt altijd van tevoren peilen bij de ouders of de door jou gekozen datum bij de meeste kinderen mogelijk is.
In een vakantie kun je natuurlijk ook perfect een feestje organiseren. De kinderen zijn vrij en goed uitgerust. Informeer eerst even of er geen kinderen op vakantie zijn in die periode.

Tijdstip
Ook qua begintijd kun je alle kanten op. In het weekend kun je prima een feestje in de ochtend of middag geven. Afhankelijk van of je de kinderen mee wilt laten eten. Voor oudere kinderen is een feestje in de avond natuurlijk ook mogelijk. Dit geeft vaak een extra speciaal tintje aan het geheel. Hoe lang je een kinderfeestje kunt laten duren, lees je hier.

Veel plezier!