Top
Hoe lang duurt een geslaagd kinderfeestje?
Zeker voor jongere kinderen kan de lengte van het kinderfeestje ook het succes ervan bepalen. Bij kleuters is de spanningsboog na 2 uur echt wel op. Door het feestje veel langer te laten duren, wordt het er meestal niet gezelliger op.
Voor sommige kleuters zal het misschien zelfs hun eerste partijtje zijn en ervaren zij ook nog eens de spanning van het weg zijn van huis en het onderdeel uitmaken van een (onbekende) groep kinderen in een vreemde omgeving. Zij vinden het dus prima om na 2 uurtjes weer richting huis te mogen.

Hoe ouder de kinderen worden, hoe langer het partijtje natuurlijk kan duren. Een mooie duur van een feestje is tussen de 3 en 4 uur. Dit is zeker ook afhankelijk van het programma dat je bedacht hebt. Houd rekening met het geven van cadeautjes, eet- en drinkmomenten en de feestactiviteiten. Blijven de kinderen aan het eind van het feestje eten? Daar kun je al snel 30 minuten mee kwijt zijn.

Twijfel je over de lengte van het feestje? Kies er dan eerder voor het feestje wat korter dan langer te vieren. Het is fijner om een onderdeel uiteindelijk wat in te korten dan nog een half uur te moeten rekken, omdat je al door je programma heen bent.