Top
Theaterworkshops (met docent)

Leuke theaterworkshop bij jou thuis


Duik de wereld van theater in!

Bijna ieder kind houdt van toneelspelen. En wat is er dan leuker om op je verjaardagsfeest samen met je vrienden in de schijnwerpers te staan?
Bij de kinderfeestjes van Theatra duiken de kinderen onder begeleiding van theaterdocent Eva Mesman de wereld van theater in. Een middag bij jou thuis vol gekke personages, rare ontmoetingen en dwaze situaties.
 

Creatieve & actieve partijtjes

Tijdens de workshop gaan de kinderen aan de slag met verschillende theateroefeningen rondom het gekozen thema. We hebben keuze uit verschillende thema's. Kleuters (4, 5 en 6 jaar) kunnen aan de slag met de workshops kabouters en ridders & prinsessen. Voor de kinderen van 6, 7, 8 en 9 jaar hebben we de keuze uit de thema's sprookjes, jungle, piraten en ontdekkingsreis. Ook voor de tieners van 9 tot 12 jaar hebben we leuke kinderfeestjes: dansfilm en theatersport. Alle workshops zijn geschikt voor jongens en meisjes en zijn creatief & actief. In de workshop wordt niet toegewerkt naar een presentatie, maar het is voor de ouders wel mogelijk het laatste kwartier van het partijtje te komen kijken naar de theatrale vondsten van de kinderen.

 

Verras je kind met een origineel kinderfeest en boek een theaterworkshop van Theatra!

Kabouters (4-6 jaar)
Kabouters (4-6 jaar)
In deze workshop nemen de kinderen een kijkje in Kabouterland en wordt kennis gemaakt met de inwoners: de kabouters. Hoe ziet hun paddenstoel er van binnen uit, welk werk doen ze in de puntmutsenfabriek en waarom staan ze altijd met hun hengel bij de vijver?
De kinderen ontdekken vanuit hun eigen beleving en fantasie de wereld van de kabouters. Dus zet je puntmuts maar op!
€ 137,00
Ridders & prinsessen (4-6 jaar)
Ridders & prinsessen (4-6 jaar)
Tijdens dit kinderfeestje reizen de kinderen naar de Middeleeuwen: de tijd van stoere ridders. Een spannende workshop vol drakenvuur, trollendansjes en geheime schatten. Doe je harnas aan en trek ten strijde!
Indien gewenst, kan in deze workshop de nadruk meer op jonkvrouwen en prinsessen gelegd worden.
€ 137,00
Sprookjes (6-9 jaar)
Sprookjes (6-9 jaar)
De kinderen gaan op avontuur in Sprookjesland en ontmoeten heksen, draken en elfen. Deze personages zijn de basis voor hun eigen theatrale versie van de bekende verhalen van Grimm. En dat daarbij wat feiten door elkaar gehaald worden, wordt in deze workshop alleen maar toegejuicht! Want wie zegt dat de dwergen van Sneeuwwitje in de mijn werken en niet in een snackbar?
€ 137,00
Jungle (6-9 jaar)
Jungle (6-9 jaar)
Tijdens deze workshop duiken de kinderen het oerwoud in; op zoek naar wilde dieren, schatkisten en vreemde volksstammen. Er wordt vooral veel gewerkt met improvisatie en beweging. Pak je kapmes en baan je een weg door deze wervelende workshop. Wie durft voorop?
€ 137,00
Piraten (6-9 jaar)
Piraten (6-9 jaar)
Schip ahoy! Alle hens aan dek voor deze spannende piratenworkshop. De oceanen worden bevaren met spel-, bewegings- en improvisatieopdrachten. Zo eng heb je je vriendjes en vriendinnetjes nog nooit gezien. Zet een papegaai op je schouder en kom aan boord!
€ 137,00
Ontdekkingsreis (6-9 jaar)
Ontdekkingsreis (6-9 jaar)
In deze workshop gaan de kinderen op avontuurlijke ontdekkingsreis door verschillende plaatsen en tijden. Ontmoet ridders en prinsessen in hun kasteel, bosjesmannen in Afrika en de Verschrikkelijke Sneeuwman in de Himalaya. Aan het eind van de workshop wordt iedereen weer netjes terugbezorgd in de 21ste eeuw. Dappere kinderen gezocht om mee te gaan op deze spannende tocht!
€ 137,00
Film (9-12 jaar)
Film (9-12 jaar)
Iedereen droomt er wel eens van om in een film te spelen. In deze workshop wordt gewerkt met verschillende filmgenres, zoals komedie, western en horror. Muziek en vooral tekst spelen hierbij een belangrijke rol. De kinderen krijgen diverse dialogen voorgeschoteld die vanuit verschillende personages, situaties en emoties gespeeld worden. Hilariteit gegarandeerd!
€ 137,00
Dans (9-12 jaar)
Dans (9-12 jaar)
Een beweeglijk kinderfeestje voor kinderen vanaf 9 jaar. De jarige en gasten gaan met verschillende spel- en bewegingsopdrachten aan de slag, waarbij vooral lichaamsexpressie een belangrijke rol speelt. Danservaring is niet nodig, je eigen lichaam plus een beetje fantasie wel. Dus move it en ontdek wat je allemaal met je lijf kunt zeggen.
€ 137,00
Theatersport (9-12 jaar)
Theatersport (9-12 jaar)
Theatersport is een ander woord voor improvisatietheater. Een theatervorm waarbij niets vastligt en alles mogelijk is. In deze workshop krijgen de tieners verschillende games voorgeschoteld, zoals Moordspel, Drie in de pan en Spacejump. Samenwerken is hierbij heel belangrijk, want alleen met elkaar kom je tot een mooie scene.
€ 137,00