Top
Het uitnodigen van de gasten voor het kinderfeestje

Uitnodigen


Tips voor het uitnodigen van de gasten voor een kinderfeestje

Zonder gasten natuurlijk geen feestje, dus een paar tips voor het uitnodigen van de vriendjes en vriendinnetjes van je kind.

Wanneer verstuur je de uitnodigingen?
Verstuur de uitnodigingen ongeveer 2 weken voor het kinderfeestje. Eventueel kun je voor die tijd al de ouders van de allerbeste vriendjes en vriendinnetjes polsen of de gekozen datum voor hen handig is. Dit voorkomt een teleurgestelde jarige en het misschien uiteindelijk moeten verschuiven van het feestje.
Het is aan te raden de uitnodigingen niet uit te delen op school in het bijzijn van niet uitgenodigde kinderen. Per post of mail verzenden of persoonlijk langs brengen werkt vaak beter.

Wat zet je op de uitnodiging?
Belangrijke informatie voor op de uitnodiging: naam van de jarige, datum, begin- en eindtijd, locatie, telefoonnummer. Eventueel kun je nog vermelden of de kinderen blijven eten, of ze worden thuisgebracht en of er verder nog speciale dingen meegebracht moeten worden. Ook kun je denken aan een link naar bijvoorbeeld www.lijstje.nl voor het verlanglijstje van de jarige.
Vergeet vooral niet te vragen om een reactie op de uitnodiging, zodat je weet hoeveel kinderen je kunt verwachten.

Waar vind je leuke uitnodigingen?
Simpel antwoord: overal! :-)
Je kunt een groot aanbod aan uitnodigingen vinden in de boekhandel, Hema, Action, Xenos of online. Of maak zelf een leuke persoonlijke fotokaart via bijvoorbeeld www.kaartjes2go.nl of www.greetz.nl
Je kunt natuurlijk ook een uitnodiging digitaal per mail versturen. Bijvoorbeeld via www.uitgenodigd.nl

Veel plezier!