Top
Spelletjes om cadeautjes te geven

Uitpakspelletjes


Leuke manieren om cadeautjes te geven tijdens een partijtje

Voor de jarige is het krijgen van cadeautjes vaak één van de hoogtepunten van het verjaardagsfeestje. Het is dus jammer als dit onderdeel binnen een paar minuten alweer voorbij is. Leuker is het om echt aandacht te kunnen geven aan het openmaken van de cadeaus. Ik heb al een hoop ideeën voor uitpakspelletjes voorbij zien komen op feestjes.

Cadeautjes verstoppen
Populair is het laten verstoppen van de cadeautjes door de gasten. Ieder verstopt zijn of haar eigen cadeau in de woonkamer of tuin. Hierna mag de jarige deze zoeken. Je kunt natuurlijk helpen door warm of koud te laten roepen. Zodra een cadeautje gevonden is, wordt deze uitgepakt. Zorg er vooral bij kleuters voor dat ze goed onthouden welke verstopplek ze gekozen hebben. Anders is de kans groot dat je een jaar later nog cadeautjes vindt.

Cadeautjes doorgeven
De kinderen zitten in de kring. Ieder heeft een cadeautje vast. Je zet muziek aan. Zolang de muziek speelt, worden de cadeautjes doorgegeven. Zodra de muziek stopt, wordt het cadeautje dat de jarige vastheeft, uitgepakt.

Eén, twee, drie, vier
De kinderen staan in de kring. In het midden staat de jarige met de ogen dicht en de hand uitgestoken. De jarige draait rond en wijst de gasten aan. De kring met kinderen draait rond in tegengestelde richting. Zij zingen "Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven... wie mag nu een pakje geven?". Hierna staat iedereen stil en mag degene die aangewezen wordt, een cadeautje geven.

Estafette
Leg alle cadeautjes op tafel. De jarige mag kiezen welk cadeautje als eerst wordt opengemaakt. Vervolgens mag degene van wie dit cadeautjes is, bepalen welk pakje hierna aan de beurt is. Ga hiermee door totdat alle cadeautjes uitgepakt zijn. 

Nog een belangrijke tip. Leg alle cadeautjes weg zodra ze uitgepakt zijn. Zo komen de kinderen niet in de verleiding om met het nieuwe speelgoed te gaan spelen. Dit voorkomt, zeker bij jongere kinderen, ruzie en teleurstelling.